Archív článkov

Nové štúdie o histamínovej intolerancii

27.05.2012 13:44
  Opäť bohužiaľ len pre anglicky hovoriacich odporúčam tieto štúdie, ktoré sú od renomovaného vedca Dirka Budku, ktorý skúma histamín. HISTAMINE CONFUSION: https://confusionshop.com/?page_id=2   HISTAMINE DISEASE STUDY: https://confusionshop.com/?page_id=86

Občianske združenie je založené

27.05.2012 10:40
OZ Histamínnová intolerancia je oficiálne zaregistrovaná Ministerstvom vnútra. Prvé oficiálne stretnutie sa bude konať 16.6. medzi 15:00 a 18:00 v Bratislave. Miesto bude ešte upresnené.

Zoznam povolených potravín: UPDATE

27.05.2012 09:48
  Toto je zoznam potravín, ktoré používam vo svojej diéte a ktoré mi nespôsobujú takmer žiadne príznaky, pokiaľ sú užívané v správnej miere. Vyzdvihnúť chcem jednoznačne konzumáciu zeleniny a ovocia, pretože sa mi osvedčili jednak ako najvýživnejšie, ale aj najchutnejšie...

Obmeny májového rizota

27.05.2012 09:37
Potrebujeme: ryža natural quinoa mrkva mrazená kukurica pór cukina maslo repkový olej voda   Príprava: Zoberieme pohárik /štandardná veľkosť/ a do polovice ho naplníme mixom quinoy a ryže. Na dno hrnca zohrejeme trošku repkového oleja a mierne opražíme prepláchnutú...

Prvá pomoc v prípade nahromadenia príznakov

27.05.2012 09:29
  Ak ste sa ocitli na hrane svojich limitov zvládania symptómov, tu je niekoľko rád, ako sa dostať zo situácie.   Rada #1: Treba si určiťe zobrať nejaký tráviaci enzým, ktorý urýchli proces trávenia potravín, ktoré narobili škodu. Odporúča sa antihistaminikum na zmiernenie...

Májový teplostudený šalát

04.05.2012 14:54
Potrebujeme: cukina špargľa reďkovka paprika trošičku bieleho jogurtu alebo cottage cheesu podľa tolerancie maslo   Príprava: Očistme špargľu a varíme vo vode asi 4 minúty. V panvici na masle opražíme cukinu (môže byť aj podusená vo vode). Potom nakrájame reďkovku, papriku...

Májové svieže rizoto

04.05.2012 14:47
Potrebujeme: 1/2 pohárika ryže natural  1 a 1/4 pohárika vody 1 hrubá mrkva 3-4 tyčinky špargle mrazená kukurica maslo (nemusí byť)   Príprava: Na dne hrnca roztopíme maslo, mierne opražíme ryžu a zalejeme vodou. Varíme a po 10 min. pridáme mrkvu nakrájanú na malé...

Občianske združenie

13.02.2012 08:32
  Dobrý deň!      Tento e-mail je venovaný všetkým trpiacim histamínovou intoleranciou (ďalej HIT), taktiež aj všetkým čo sa o túto tematiku zaujímajú.      Mnohí z vás už určite natrafili na informáciu  ohľadne založenia...

Šalátová mňamy idea

25.01.2012 19:22
Potrebujete: cvikla jablko mrkva citrónová šťava (voliteľné) med (voliteľné) Nastrúhate mrkva škrabkou na plátky podobné cestovinám a podobne to urobíte aj s cviklou. Tieto dve suroviny uvaríte do mäkka. V prípade, že máte chuť na surový šalát, nastrúhate mrkvu a cviklu na menšie...

Hygiena a HIT

25.01.2012 19:04
Hygiena je jeden z mnoha dôležitých faktorov, ktoré prispievajú k zlepšeniu, alebo naopak, k zhoršeniu HIT. Kuchyňa, ako naše hlavné pôsobisko, by mala byť neustále čistá v každom jednom kúte, počnúc dresom, kuchynskou linkou a končiac chladničkou a ďaľšími miestami uskladnenia potravín....