Májové svieže rizoto

04.05.2012 14:47

Potrebujeme:

1/2 pohárika ryže natural 

1 a 1/4 pohárika vody

1 hrubá mrkva

3-4 tyčinky špargle

mrazená kukurica

maslo (nemusí byť)

 

Príprava:

Na dne hrnca roztopíme maslo, mierne opražíme ryžu a zalejeme vodou. Varíme a po 10 min. pridáme mrkvu nakrájanú na malé kúsky, neskôr, asi o 5 minút môžme pridať aj kukuricu. Posledných pár minút varenia ryže pridáme špargľu a dovaríme. Dochutme podľa seba.

Špargľa by sa mala nachádzať v jedálničku každého z nás, najmä teraz v sezóne. Je to nesmierne zdravá zeleninka, obsahuje veľa vitamínov, minerálov, dokonca aj bielkoviny. Mala by obsahovať málo histamínu, takže samozrejme to treba na sebe odskúsať (samotnú špargľu), mne osobne však problémy nerobí. A predovšetkým je ohromne chutná!!

 

Späť