Prvá pomoc v prípade nahromadenia príznakov

27.05.2012 09:29

 

Ak ste sa ocitli na hrane svojich limitov zvládania symptómov, tu je niekoľko rád, ako sa dostať zo situácie.

 

Rada #1: Treba si určiťe zobrať nejaký tráviaci enzým, ktorý urýchli proces trávenia potravín, ktoré narobili škodu. Odporúča sa antihistaminikum na zmiernenie príznakov. Vyhnite sa liekom proti bolesti, tie bolesť len zhoršia.

Rada #2: Dôležité je piť veľa vody, aby sme pomohli pečeni urobiť viac roboty.

Rada #3: Hladovka. Je to jedinou cestou k opätovnému navráteniu normálnej hladiny histamínu. Telo sa potrebuje ukľudniť z histamínového šoku, keďže enzým nestíha. Na nahromadenie príznakov neexistujú žiadne lieky, okrem antihistaminík alebo kortikosteroidov, ktoré procesu degradácie napomôžu, alebo zmiernia ďaľšie možné príznaky. Avšak aj tieto lieky majú svoje obmedzenia, keďže nepôsobia na všetky receptory histamínu (v ľudskej reči to znamená, že nezmiernia VŠETKY príznaky).

Hladovka by mala trvať zhruba 24 hodín, ale ak sú symptómy veľmi silné a zvládnete to, kľudne môže byť aj 48 hodín. Ja som zažila nejaké tri dni úplne bez jedla, a 5 dní s úplným minimom jedla (a cítila som sa vynikajúco:-). Krátka hladovka nemusí byť pod dohľadom doktora*. Existuje aj hladovka s ovocnými a zeleninovými šťavami, o ktorej budem písať v inom článku.

Rada #4: Po hladovke by mala nasledovať prísna diéta. Jej priebeh má vyzerať asi takto:

Deň 1 – ryža. Deň 2 – ryža a jablko. Deň 3 – ryža, mrkva a jablko. Deň 4 -  ryža,mrkva, jablko a hruška. Deň 5 – ryža, mrkva, cukina, jablko a hruška. A na šiesty deň už je v poriadku sa vrátiť aj k ďaľším n í z k o h i s t a m í n o v ým potravinám. Záleží to od toho, ako sa cítite.

 

*V prípade, že vaše príznaky sprevádza aj hnačka a vracanie, treba okamžite navštíviť doktora, aby vám predpísal potrebné prípravky na obnobenie hladiny cukrov, elektrolytov, atď. Aj samotný doktor vám navrhne hladovku alebo diétu ako vyššie písanú.

Späť