Ahoj Katka, autorka tejto stránky má dosť bohaté skúsenosti a myslím, že aj jedálniček spravený. postupne sem vkladá recepty. Tiež sme spravili stránku na Facebook-u, kde nás pomaličky pribúda a budeme si vymieňať rady a skúsenosti. Každý máme totiž iný príbeh.
Ja by som na Tvojom mieste začala asi vynechaním tých potravín, na ktoré si podľa testov skutočne alergická a potom tie naozaj kritické pri HIT - ako sú údeniny, syry, paradajkové veci, alkohol, čokoláda a kakao. No a zostáva Ti teda ryža (striedaj natur a normálnu), v tvojom prípade bezlepkové cestoviny, zemiaky, kukurica, zeleninka a z ovocia jablko, hruška, hrozno, melóny a postupne skús čosi ešte pridať. To čerstvé maso sa myslí také, čo bolo ozaj pred "chvíľou" zabité :). alebo hneď hlboko zmrazené. ale to je niekedy ozaj problém. tak skús zatiaľ také ako si mala doteraz a ak budeš mať problém, tak sa poobzeraj po nejakom dôveryhodnom masiarstve ... Veľa šťastia
Kniha návštev
———
Katko už máš nějaké novinky a co jíš?
———
Vo svojom dennom menu máte zaradenú aj pohánku. V brožúrke od M.Hrubiška je uvedená ako nevhodná. Nie že by bola mojou obľúbenou potravinou, ale sú napr. pohánkové suché chlebíky, alebo sa dajú pre pestrejší jedálniček pridať do polievky, ako príloha k masu (čerstvému samozrejme), ale pokúsiť sa z nej vyrobiť nátierku a pod.
Ale teda neviem, či môže alebo nemôže byť
———
Ja si davam pohanku na dennom poriadku, nerobi mi vobec problem, potom vsak zalezi, ako pokracujem v dennom menu, nesmiem toho zjest vela. Ale vseobecne ju tolerujem.
———
vďaka za vytvorenie tejto stránky. tiež mi bola diagnostikovaná HIT. práve dnes si idem k lekárke po podrobnejšie inštrukcie a tým sa zrejme začne nová kapitola v mojom živote. verím, že vďaka užitočným informáciám, odskúšaným receptom, radám a s podporou podobne "postihnutých" ľudí sa mi podarí zlepšiť kvalitu môjho života a odstrániť zdravotné problémy
———
Ďakujem pekne za odozvu! Aspoň už viem, že to niekto aj číta. ;) Držím teda palce, aby ste zvládli hlavne ten nápor na psychiku! Ak môžem poradiť, hneď teraz..nalaďte sa na takú vlnu, že to jedlo čo budete teraz jesť je úžasné (ja som už tomu uverila a funguje to :)) a takto predídete tomu prahnutiu po klasickom jedle.
Budem sa teda snažiť pridávať čo najviac informácií.
———
Zdravim Gabika, velmi sa mi paci vas pristup k novemu stravovaniu, mam to tak podobne postavene, no mam problem s okolim, som za divnu, ked nejem to, co ostatni a dokonca sa stretavam s nazorom, ze to je somarina a lekari nevedia, aku diagnozu, by nam nasli a nech sa na to vykaslem :-) . Nevadi, ja ich chapem, tiez som netusila, ze takato diagnoza existuje a este pred mesiacom som prinutila doktora, aby mi zopakoval test na HIT, po zatazi zakazanymi potravinami a ziadne prekvapko, mam ju, okrem celiakie, intolerancie mlieka a vajecneho zltka - super o zabavu mam postarane do konca zivota, ale ludia da sa s tym zit, objavujem nove chute, potraviny, informacie, tak pa.
———
Dobrý deň Maruška,
ja sa taktiež stretavam s problemami s okolim, ludia to nechapu a tiez pozeraju na mna divne, ale je mi to uz jedno, ide tu hlavne o mna a o moje stravovanie(a hlavne , aby sme boli ok)...je to asi naozaj tym, ze je to pomerne nezname, ani ja som dovtedy, ako mi diagnostikovali HIT o tom ani nepocula....som rada , ze existuje tato stranka, velmi mi pomaha zorientovat sa:) dokonca som sa stretla aj s takymi nazormi, ze drzim dietu, lebo chcem schudnut:)
———
Dakujem za tuto stranku ,aj ja mam histam.dietu,po tolkych rokoch hladania zdravotnych tazkosti,je na vine tato diagnoza,okrem toho sa k tomu pridala aj intorelancia na lepok a mlieko.Tak neviem vobec co budem jest.