Delikátny domáci chlieb
17.12.2011 17:26Dnes som si upiekla domáci chlebík a práve si na ňom pochutnávam a ochkám nad jeho dokonalosťou.
Potrebujete:
špaldová múka
ľanové semiačka (veľmi malé množstvo)
slnečnicové semiačka (tiež!!)
sóda bikarbóna (môže byť problémová)
olivový olej
voda
Odsypte si do odmerky cca 200g až 330g múky (podľa toho koľko potrebujte), pridajte lyžičku soli a lyžičku sódy bikarbóny. Premiešajte to a pridajte semiačka (množstvo záleží od vašej chuti). Potom pridajte také množstvo vody ako ste použili aj múky - čiže na 200g povedzme 200ml alebo na 330g múky 330ml. Poriadne zmiešajte do jednoliatej zmesi a napokon pridajte olivový olej (asi jedna polievková lyžica). Taktiež aj formičku, v ktorej to budete robiť potrite olejom. Dajte to robiť pri 200 stupnoch na 30 až 40 minút (tiež záleží, či to chcete mať viac alebo menej chrumkavé.
Tento recept sa dá urobiť samozrejme aj bez sódy bikarbóny. Napríklad ako pita chlieb - zmiešate špaldu s vodou a spravite na oleji na panvici. Alebo šupnete do trúby, obmien je veľa.
Dobrú chuť
———
SpäťDiskusná téma: Delikátny domáci chlieb
Neboli nájdené žiadne príspevky.