Karotková polievka

04.12.2011 21:49

Ďaľší skvelý recept ktorý nenechá vaše chuťové bunky chladnými...a je tak jednoduchý že ho zvládne sprabiť skutočne každý. :)

Potrebujete: mrkvu (aspoň tri veľké mrkviská, to vyjde tak na dve-tri porcie), vodu (ak chcete riedku polievku tak viac vody a vice versa), olivový olej alebo maslo (odporúčam olivový o.), ricotta cheese (ja osobne ho tolerujem a to mám veľmimálo enzýmu, tak odskúšajte, uvidíte), nejaké koreniny (napríklad pažítka) a mixér

Nakrájate mrkvu a opražíte ju na oleji, potom zalejete vodou a varíte. Necháte odstáť a až dokým to nie je vlažné, potom dáte do mixéra, pridáte syr, okoreníte a superchutná polievka je na svete. Ak môžete, tak pridajte kocky nejakého suchára (podľa chuti).

 

A stručne o ricotta cheese:

- syr podobný tvarohu

- je jemnejší, pretože sa nevyrába z kyslého mlieka ale zo srvátky - toto je pre nás intolerantných dôležitá informácia, keďže nedochádza ku kvasiacemu procesu, je tento syr pre nás stráviteľneší

- štvrtinu jeho obsahu tvorí vápnik, ďalšiu veľkú časť tvorí vitamín A, ktorý zastupuje až 4% zo všetkých obsiahnutých látok. 

- medzi všetkými mliečnymi výrobkami je to produkt s najmenším obsahom tuku

 

Dobrú chuť!

Späť

Diskusná téma: Karotková polievka

Neboli nájdené žiadne príspevky.