Very nice site!
Zoznam zakázaných potravín a ďaľšie informácie
22.11.2011 14:46- plesňové syry a celkovo mliečne výrobky
- jogurty s biokultúrami
- acidofilé mlieko
- citrusy a kiwi
- kysnuté cesto a všetko, kam ide droždie
- strukoviny - majú veľa dusíka
- všetko konzervované, s umelými prísadami, z ečiek určite NIE kys. citrónová
- polotovary
- čokoláda a kakao
- kyslá kapusta
- sója a sójové výrobky
- čokoľvek údené, žiadne salámy, šunky
- ocot
- majonéza a tatárska omáčka, kečup, horčica
- špenát, paradajky
- vyhýbajte sa fajčeniu či už aktívnemu alebo pasívnemu a taktiež aj všetkému ostatnému, čo do pľúc nepatrí
- orechy
- vaječné bielko
- ryby (ak by to bola tamojšia ryby a vy ste videli ako ju vylovili a pred vami zabili, môže byť)
- žuvačka, sladkosti
- budem musieť sklamať aj kofeínových fanúšikov - káva aj fermentované a polofermentované čaje sú zakázané
- fermentovaný alkohol = pivo, víno.. ak máte neprekonateľnú chuť opájať sa alkoholom, s mierou si môžte vypiť niečo tvrdé (nezvyšuje to hladinu histamínu), avšak blokuje to enzým DAO, ktorý už aj tak chudák maká, aby sa zbavil všetkého histamínu..a hlavne poškodzuje nevratne pečeň!
- bielená múka, pšenica
Tieto potraviny sa nesmú jesť v žiadnom prípade! Je toho samozrejme oveľa viac. Avšak keď zistíte, že niečo z toho vám nerobí žiadne reakcie, môžte to jesť. Tento zoznam je orientačný, každý nech si vytvorí svoj vlastný, ale opatrne. :)
———
SpäťDiskusná téma: Zoznam zakázaných potravín a ďaľšie informácie
———
Very nice site!
———
Môžu sa piť bezhistaminove vína, a ake potreviny sú vhodne na jedenie na histaminovú toleranciu. Ďakujem.
———
Aj ja si prosim zoznam povolenych potravin.mariazb@centrum.sk
———
Very nice site!
———
Prosím vás napíšte co sa môže jesť lebo čo sa nemôže je toho strašne veľa dakujem
———
Napíš mi email pošlem ti zoznam
lenkadrgoncova10@gmail.com
———
Aj ja by som poprosila zoznam dovolenych potravin. Dakujem
———
Po prosím si zoznam čo sa môže jesť pri histaminovej intolerancie
———
Po prosím si zoznam čo sa môže jesť pri histaminovej intolerancie m.andruskova@gmail.com