Zoznam zakázaných potravín a ďaľšie informácie

22.11.2011 14:46


 

- plesňové syry a celkovo mliečne výrobky

- jogurty s biokultúrami

- acidofilé mlieko

- citrusy a kiwi

- kysnuté cesto a všetko, kam ide droždie

- strukoviny  - majú veľa dusíka

- všetko konzervované, s umelými prísadami, z ečiek určite NIE kys. citrónová

- polotovary

- čokoláda a kakao

- kyslá kapusta

- sója a sójové výrobky

- čokoľvek údené, žiadne salámy, šunky

- ocot 

- majonéza a tatárska omáčka, kečup, horčica

- špenát, paradajky

- vyhýbajte sa fajčeniu či už aktívnemu alebo pasívnemu a taktiež aj všetkému ostatnému, čo do pľúc nepatrí

- orechy

- vaječné bielko

- ryby (ak by to bola tamojšia ryby a vy ste videli ako ju vylovili a pred vami zabili, môže byť)

- žuvačka, sladkosti

- budem musieť sklamať aj kofeínových fanúšikov - káva aj fermentované a polofermentované čaje sú zakázané

- fermentovaný alkohol = pivo, víno.. ak máte neprekonateľnú chuť opájať sa alkoholom, s mierou si môžte vypiť niečo tvrdé (nezvyšuje to hladinu histamínu), avšak blokuje to enzým DAO, ktorý už aj tak chudák maká, aby sa zbavil všetkého histamínu..a hlavne poškodzuje nevratne pečeň!

- bielená múka, pšenica

 

Tieto potraviny sa nesmú jesť v žiadnom prípade! Je toho samozrejme oveľa viac. Avšak keď zistíte, že niečo z toho vám nerobí žiadne reakcie, môžte to jesť. Tento zoznam je orientačný, každý nech si vytvorí svoj vlastný, ale opatrne. :)

 

 

Späť

Diskusná téma: Zoznam zakázaných potravín a ďaľšie informácie

Dátum 30.12.2012

Vložil monika

Titulok hystamin

Odpovedať

aj moj syn ma hystaminovu intoleranciu ma atopicky ekzem od narodenia ale o tom ze ma hit som sa dozvěděla nedavno ma 3roky a od malicka ma cele telo obsypane cervenymi flekmi vraj nemá taku silnu hystaminovu intoleranciu hlavne nesmie mlieko a mliecne výrobky tak drzime dietu a zlepsuje sa to no to mu ale nedavam nic jest ziadne sladkosti.dokonca som zjistila za není dobře ho krémovat s hormonálními kremmi lebo jako rychlo ten ezem zmizne tak sa tak rychlo objavi a este horsii takze je naozaj lepsie drzat dietu a uz aj on sam sa ma pyta ci moze toto jest a uz ani nepyta kde mu poviem ze nesmie dufam ze pridem nato co moze aku sladkost aby aspoň raz za cas mohlo nieco sladke

Dátum 12.01.2013

Vložil Dada

Titulok Re:hystamin

Odpovedať

Som Vám vďačná za Váš príspevok, lebo mám rovnaký problém ako Váš syn. Mám 25 rokov a zistili HIT asi pred pol rokom. Mala som už dlho problémy - veľmi ma bolievalo brucho, hlav mi išlo odtrhnúť od bolesti, bola som strašne nervózna, nevedela som sa ovládať. No a o ekzéme ani nehovorím (tiež som mala hormonálne mase - neúspešne). Teraz keď si dávam pozor, mi je dobre, ale ja sa niekedy nedokážem ovládnuť, a potom je to šialené. Daosin som mala a nepomáhal mi. Ide o to, že som si prišla ako blázon, čo si prídem niekedy aj teraz, keď to ľuďom vysvetľujem, ale aspoň viem, že si to nenamýšľam :)

Dátum 30.11.2012

Vložil bronka

Titulok histaminka

Odpovedať

dobry den.asi pred 1a pol rokom mi diagnostikovali histaminovu intoleranciu.Som diabetik na inzuline...a teraz toto?na cukrovku musim jest na histaminku nie:))super ...tu somsa docitala ze ani pivo nesmiem.od mojej lekarky viem,ze pivo mozem ale iba Plzen...vie mi niekto k tomu nieco povedat?ked uz nesmiem jes nech aspon pijem haha srandujem.Ja mam vazne pocit,ze ked zjem nieco...teda vlastne cokolvek..lebo vsetko je takmer zakazane...a dam si trochu plzna...nieje mi az tak zle.a daosin?mne vobec nezaberal...ale vobec.dakujem Bronka

Dátum 09.12.2012

Vložil milena

Titulok Re:histaminka

Odpovedať

ahoj bronka, mám presne ten istý problém som diabetik a HIT ka. Presne si to vystihla na diabet jesť na HIT nejesť. Ja som tiež zúfalá. Keďže na diabet musím jesť a pokladám ho za horší problém, teda jem a zajedám DAOSINOM. Aspoň už nesedávam v kŕčoch na WC :)) no tiež nezaberá vždy. Darmo si ho dám a ak zjem niečo zakázané tak do hodiny viem, že som to robiť nemala. Zrejme jedna kapsla Daosinu je nedostačujúca dávka pre nás:)

Dátum 19.01.2013

Vložil iveta

Titulok Re:histaminka

Odpovedať

Bronka,ja mám potvrdenú intoleranciu len 2 mesiace a daosin na určité jedlá nezaberá ani mne,tak som sa toho jedla radšej zriekla :-(

Dátum 19.09.2012

Vložil piškot

Titulok HIT štúdia

Odpovedať

https://daosin.sk/Daosin-brozura-350DPI.pdf

odporúčam vytlačiť a riadne prečítat aj 3x,je tam všetko potrebné

Dátum 19.09.2012

Vložil piskot

Titulok káva a čaj sú diskutabilné

Odpovedať

dobrý deň, o tom že že mám hit viem necelý mesiac avšak káva je pre mňa asi jediné na čo sa teším a vážne mi chutí,to že je zakázaná je diskutabilné dokonca v niektorých štúdiach sa píše že káva znižuje obsah histaminu v tele,treba radšej vyskúšať(pre milovnikov kofeinu) ja osobne s tým nemám najmenší problém.

Dátum 31.07.2012

Vložil ajka

Titulok osteoporoza

Odpovedať

Prvýkrát som sa dozvedela, žeexistuje nejaká histamínová intolerancia. Može táto ovplyvnit aj vstrebávanie vápnika? Mám osteoporozu, 1O rokov ma liečia ale stále sa zhoršuje.