Povinná výbava v kuchyni pri HIT.

22.11.2011 14:00

 

      Pri brázdení internetom ste si určite všetci všimli - takmer všade sú zoznamy toho, čo všetko je zakázané. Tomu venujem samozrejme samostatný článok, teraz by som radšej napísala, čo jesť môžeme. Samozrejme, toto je zoznam, ktorý som odskúšala sama na sebe a keďže priebeh choroby je vysoko individuálny, nesmie byť smerodatný.
 
Pohánka
Pšeno
Jačmenné krúpy
Amarant
Kukuričná kaša, sucháre
Ovos
Maces
Ryžové chlebíčky
Špaldové chlebíčky
Špaldové cestoviny (sú bezvaječné)
Ryža
Zemiaky
Sladké zemiaky
Ryžová alebo pohánkový nápoj
Zázvor (ak ho tolerujete)
Pažítka
Bylinkové čaje - napr. mäta, materina dúška,
Jablko
Hruška
Cvikla
Karfiol
Brokolica
Mrkva
Cukina
Uhorka
Paprika
Olivový olej
Špaldová múka
Pohánková múka
Cícerová múka
ak už pšenicu tak celozrnnú.
Maslo
Margarín
Med, Cukor, Soľ
ďatle, figy
mandle
 
 
     Ak tolerujete, kľudne skúšajte aj ďaľšie ovocie či zeleninu.
U mňa sa osvedčilo aj kuracie mäso, ale len úplne čerstvé a od mäsiara.
Zeleninu a ovocie odporúčam kupovať od osvedčených predajcov na trhu alebo v dobrom zelovoci - vyhýbať sa supermarketom!!!
Pokiaľ neviete vydržať bez sladkého, môže byť biela čokoláda (ale len v malom množstve).
Všetko musí byť čo najčerstvejšie, najprírodnejšie (málo umelých prísad, ak sa dá, tak žiadne).
Na prvý pohľad sa zdá, že ten zoznam je krátky, ale tých potravín je oveľa viac, len treba skúšať a hlavne - na každého platí niečo iné!
 
Dobrým receptom zdar!
Späť

Diskusná téma: Povinná výbava v kuchyni pri HIT.

Neboli nájdené žiadne príspevky.