Archív článkov
Nové štúdie o histamínovej intolerancii
27.05.2012 13:44
Opäť bohužiaľ len pre anglicky hovoriacich odporúčam tieto štúdie, ktoré sú od renomovaného vedca Dirka Budku, ktorý skúma histamín.
HISTAMINE CONFUSION:
https://confusionshop.com/?page_id=2
HISTAMINE DISEASE STUDY:
https://confusionshop.com/?page_id=86
———
Občianske združenie je založené
27.05.2012 10:40
OZ Histamínnová intolerancia je oficiálne zaregistrovaná Ministerstvom vnútra. Prvé oficiálne stretnutie sa bude konať 16.6. medzi 15:00 a 18:00 v Bratislave. Miesto bude ešte upresnené.
———
Zoznam povolených potravín: UPDATE
27.05.2012 09:48
Toto je zoznam potravín, ktoré používam vo svojej diéte a ktoré mi nespôsobujú takmer žiadne príznaky, pokiaľ sú užívané v správnej miere. Vyzdvihnúť chcem jednoznačne konzumáciu zeleniny a ovocia, pretože sa mi osvedčili jednak ako najvýživnejšie, ale aj najchutnejšie...
———
Obmeny májového rizota
27.05.2012 09:37
Potrebujeme:
ryža natural
quinoa
mrkva
mrazená kukurica
pór
cukina
maslo
repkový olej
voda
Príprava:
Zoberieme pohárik /štandardná veľkosť/ a do polovice ho naplníme mixom quinoy a ryže. Na dno hrnca zohrejeme trošku repkového oleja a mierne opražíme prepláchnutú...
———
Prvá pomoc v prípade nahromadenia príznakov
27.05.2012 09:29
Ak ste sa ocitli na hrane svojich limitov zvládania symptómov, tu je niekoľko rád, ako sa dostať zo situácie.
Rada #1: Treba si určiťe zobrať nejaký tráviaci enzým, ktorý urýchli proces trávenia potravín, ktoré narobili škodu. Odporúča sa antihistaminikum na zmiernenie...
———
Májový teplostudený šalát
04.05.2012 14:54
Potrebujeme:
cukina
špargľa
reďkovka
paprika
trošičku bieleho jogurtu alebo cottage cheesu podľa tolerancie
maslo
Príprava:
Očistme špargľu a varíme vo vode asi 4 minúty. V panvici na masle opražíme cukinu (môže byť aj podusená vo vode). Potom nakrájame reďkovku, papriku...
———
Májové svieže rizoto
04.05.2012 14:47
Potrebujeme:
1/2 pohárika ryže natural
1 a 1/4 pohárika vody
1 hrubá mrkva
3-4 tyčinky špargle
mrazená kukurica
maslo (nemusí byť)
Príprava:
Na dne hrnca roztopíme maslo, mierne opražíme ryžu a zalejeme vodou. Varíme a po 10 min. pridáme mrkvu nakrájanú na malé...
———
Občianske združenie
13.02.2012 08:32
Dobrý deň!
Tento e-mail je venovaný všetkým trpiacim histamínovou intoleranciou (ďalej HIT), taktiež aj všetkým čo sa o túto tematiku zaujímajú.
Mnohí z vás už určite natrafili na informáciu ohľadne založenia...
———
Šalátová mňamy idea
25.01.2012 19:22
Potrebujete:
cvikla
jablko
mrkva
citrónová šťava (voliteľné)
med (voliteľné)
Nastrúhate mrkva škrabkou na plátky podobné cestovinám a podobne to urobíte aj s cviklou. Tieto dve suroviny uvaríte do mäkka. V prípade, že máte chuť na surový šalát, nastrúhate mrkvu a cviklu na menšie...
———
Hygiena a HIT
25.01.2012 19:04
Hygiena je jeden z mnoha dôležitých faktorov, ktoré prispievajú k zlepšeniu, alebo naopak, k zhoršeniu HIT.
Kuchyňa, ako naše hlavné pôsobisko, by mala byť neustále čistá v každom jednom kúte, počnúc dresom, kuchynskou linkou a končiac chladničkou a ďaľšími miestami uskladnenia potravín....